Beoordeling Jury

 
 
De fase van al jullie toewijding aan maanden van hard trainen en diëten is voorbij. Besef dat dit het eerste moment is dat de jury jullie te zien krijgt en jullie nu zal beoordelen op je fysiek en algehele presentatie. Zorg ervoor dat je bruining, houding, presentatie en muziek in orde zijn, zodat je met een zelfverzekerde glimlach op het podium staat.
 
*De jury beoordeelt de atleten op onderstaande volgorde.
 
 
Mr./Mrs. Fitness Aerobic:
Deze klasse wordt voor 40% beoordeeld op hun fysiek: symmetrie, spierdefinitie, harmonie en balans van iedere spiergroep in verhouding met alle lichaamsdelen.
Tevens wordt gelet op een goede houding, goede bruining en complete uitstraling.
Voor de vrije routine mogen zij hun kleding aanpassen.

Mr./Mrs. Fitness wordt voor 60% beoordeeld op de vrije routine: presentatie, uitstraling, verzorging, fysieke hoedanigheden, persoonlijkheid, stijl, de vloeiende overgangen van de poses/routine op de muziek keuze, coördinatie en het correct uitvoeren van de poses/routine.

*De jury beoordeeld de routine voor 60% i.v.m. Internationale aansluiting op hoog niveau.

Overige klasse dames/heren:
De atleten worden beoordeeld in volgorde op: gehele fysieke verschijning, harmonieuze symmetrische opbouw van zowel het lichaam als van de te onderscheiden spiergroepen.
Een complete evenwichtige spierontwikkeling is een pre, gevolgd door, definitie, kwaliteit, hardheid en als laatste spiervolume.
Daarnaast wordt gelet op het correct uitvoeren van de poses, een goede houding, goede bruining en complete uitstraling.
 
De eerste ronde: vrij poseren maximaal 90 sec
In de eerste ronde, het vrij poseren, dient de deelnemer zich er steeds van bewust te zijn dat ook in deze ronde op symmetrie, proporties, definitie en gespierdheid wordt gelet. De deelnemer dient in deze ronde alle zijden van zijn lichaam te tonen. Zowel voor- als achterzijde, als ook de flanken. Alle grotere spiergroepen dienen getoond te worden. Ook hier wordt gekeken naar vloeiende overgangen en correcte poses tijdens het poseren op eigen muziek keuze. De originaliteit en uitvoering van de vrije poseer routine telt zwaar mee. Attributen en kleding zijn toegestaan in alle klasse, men moet zich echter wel van de kleding ontdoen tijdens het vrij poseren zodat grotendeels de spiergroepen zichtbaar worden!
Men kijkt ook voor de Randy Vogelzang Award - Best Posingprijs zowel bij de Dames als de Heren!

De twee ronde: quarter turns
Deze ronde bestaat uit het jureren van de quarter-turns.
Er wordt hier uitsluitend gekeken naar de symmetrische opbouw van het lichaam, of het lichaam in een correcte harmonie is opgebouwd. (Met call outs)

De derde ronde: verplichte poses
In deze ronde worden de atleten met elkaar vergeleken doormiddel van de verplichte poses
Er wordt hier gelet op de spieropbouw, spierseparatie, spierdefinitie, spierkwaliteit en als laatste spiervolume. (Met call outs)
 
Verplichte poses:

 *Voor de dames vervallen de Latspread poses, zij hebben 5 verplichte poses en de heren 7. Deze laatste ronde wordt afgesloten met 1 minuut posedown.

Samenvatting:
Deelnemers/sters worden beoordeeld in volgorde op: gehele fysieke verschijning, harmonieuze symmetrische opbouw van zowel het lichaam als van de te onderscheiden spiergroepen.
Daaronder valt ook een evenwichtige bouw en lengte van de ledematen en torso.
Een algehele evenwichtige spierontwikkeling is een pre, gevolgd door, definitie, kwaliteit en spiervolume
Daarnaast wordt gelet op het correct uitvoeren van de poses, een goede houding, goede bruining en algehele uitstraling.
Dus in de volgorde: Symmetrie, Spier- separatie en als laatste Massa.
Het gaat voornamelijk om een zo compleet mogelijke atleet, die een harmonieus lichaam heeft!